Fót Város Egyesített Szociális és Egészségügyi Intézmény

kezek
„A kezet csak megfogni szabad, elengedni vétek, eldobni átok, egymásba simuló kezek tartják össze az eget, s a világot.”
Albert Camus

Szeretnénk segítő kezet nyújtani mindenkinek, aki hozzánk fordul.
 

 

Bemtutatozás

 

Történeti áttekintés:

tgkFóton 1977. szeptember 27 - én nyílt meg intézményünk, az idősek előtt. A Vöröskereszt és az orvosok által beindult a házi szociális gondozás is. Akkoriban a reggelit a dolgozók vásárolták, a Németh vendéglőből, majd a Garay Általános Iskolából, végül, ahonnan jelenleg is a Központi konyháról szállították az ételt. 1988-2010 között reggelit és az uzsonnát is innen kaptuk. 2010 óta egyszeri meleg ételt biztosítunk. A házi segítségnyújtást több tiszteletdíjas gondozónő is segíttette, 4,- majd 2 saját autóval szállították az ebédet. Düsseldorfi Idősek Otthonával tartották a kapcsolatot, csereüdüléssel. A Dunakeszi szociális foglalkoztatóból kaptak munkát az idősek, valamint 1988-tól a Gyermekváros tanulói fakultáció keretében jártak ide gyakorlatra.
Jómagam 1994-óta vezetem a Területi Gondozási Központ munkáját. A szolgáltatások minőségét, szükségletekhez igazodó bővítését, mindig szem előtt tartom. Igény valamint a hatályos jogszabályok szerint próbáljuk alakítani. Kisbuszokra, személyautókra, elektromos kerékpárokra pályáztunk a közlekedés megkönnyítése érdekében.
Célunk, hogy a hozzánk forduló rászorulók részére elérhető közelségbe, rövid határidőn belül egyénre szabott segítséget nyújtsunk. Feladatunk az idős ember életkörülményeinek javítása, egészségi állapotuk ellenőrzése, harmonikus életvitelük megteremtése, valamint magányosságuk oldása.
A felkészült szociális szakembereink készséggel segítenek a szociálisan rászorulókon saját otthonukban és lakókörnyezetükben önálló életvitelük fenntartásában, valamint egészségi,- mentális állapotukból vagy más okból származó problémáik megoldásában. A kötelezettség kiterjed Fót Város közigazgatási területére.
1996 - tól családsegítést is végeztünk, 3-as ikreket gondoztuk. 1998-tól Gyermekjóléti, majd a Családsegítő Szolgálatot hoztunk létre szakmailag önálló egységként, akkor részben önálló intézményként működő Gondozási Központ részeként.
2000 - től összevontan működtünk Szociális, Egészségügyi, Pedagógiai szolgálatként.
2012 - től Fót Város Egyesített Szociális Egészségügyi Intézmény tagintézménye vagyunk.
Szükségszerű volt a Hargita utcai épület átalakítása is, mely pályázat útján indult, önkormányzati támogatással. 2002 novemberében adtuk át, a 25 éves évfordulójára.
2006 - tól bővültek az ellátási formák, így a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást is igénybe tudják venni a jogosultak. Az ellátások formái:
 étkeztetés
 házi segítségnyújtás
 jelzőrendszeres házi segítségnyújtás
 nappali ellátás
2015 évtől épületünkben kapott helyet a Család és Gyermekjóléti Szolgálat is.
Őszintén reméljük, hogy honlapunk elegendő információt nyújt ahhoz, hogy a megfelelő szolgáltatásainkat igényelve, megoldást találjon a problémáira.

Az oldal sütiket használ, hogy még jobb felhasználói élményt és személyre szabottabb ajánlatokat kínálhasson